Idag fant jeg fram en gammel oppskrift på Pitabrød.
Den vil jeg herved dele...
Til 15 pitabrød trenger du:
1 pakke gjær
5 dl lunkent vann
1 ts salt
1/4 ss sukker
1 1/2 ss olje
hvetemel til passe deig
Deigen skal ikke forheves, men trilles til boller på bordet med en gang.
Dekk deretter med et fuktig kjøkkenhåndkle og la de heve godt, ca 1 time.
Kjevle ut hver bolle til 1/2 cm tykk kake. Kjevle på begge sider.
Stekes en og en kake midt i ovnen ca 3 min på 250-300 grader.
Når kaken "blåser" seg opp er den ferdig om få sekunder.
4 kommentarer:
De så innmari fine ut! Men hvorfor må man steke én og én, tro?
Det er jeg usikker på... Jeg steiker to og to og det går helt fint! Kanskje det er pga jevn varmetilførsel for å få de til å blåse seg opp?
Jeg skal teste ut en dag! :o) Selv om jeg synes "hvetemel til passe deig" er en litt diffus mengde... ;o)
Enig... Men jeg skjønner det når jeg blander. Og nå bruker jeg kjøkkenmaskin så jeg trenger ikke grise til fingrene mine heller ;-)
Legg inn en kommentar